joi, 24 septembrie 2009

Mircea Geoană „Preşedinte” – despre ilegalitatea legală

Marian Melinte, secretar executiv PSD Arad, declara, la 25 august: "Nu mi se pare normal ca preşedintele României să-şi facă campanie electorală în afara momentului de campanie electorală şi în acelaşi timp nu mi se pare normal ca instituţiile statului să fie implicate în această campanie electorală". Această declaraţie nu devine cu nimic blamabilă, in contextul în care data alegerilor prezidenţiale a fost stabilită pentru 22 noiembrie, ba dincontră, sesizează o problemă a candidaţilor români, cea a începerii campaniei înaintea termenului legal.

La doar câteva zile după declaraţia secretarului executiv PSD Arad, scandalizat de prezenţa lui Traian Băsescu în acest muncipiu într-o baie de mulţime cu iz electoral, locuitorii Bucureştiului au primit, în cutia de scrisori, cărţi poştale semnate de leaderul PSD, Mircea Geoană. Cărţile cu pricina, precum se poate observa în fotografiile alăturate, sunt semnate de preşedintele PSD, cu antetul “Mircea Geoană Preşedinte”, intrând, deci, sub clara titulatură de material electoral.


Potrivit Legii nr. 35/2008, titlul întâi, art. 7, alin. 2 : “Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua votării şi se încheie cu 24 de ore înainte de momentul începerii votării„. Campania electorală este definită, de acelaşi document citat, drept „ perioadă în care competitorii electorali desfăşoară activităţi de propagandă cu scopul de a-i determina pe alegători să îşi exprime voturile în favoarea lor”. Putem crede ca autorităţile social-democrate, ce îşi acuză posibilii contracandidaţi de activităţi-manifest în afara programului stabilit prin lege, nu cunosc ad literam prevederiile legale când vine vorba de proprii membri? La sfărşitul lunii august, acelaşi Mircea Geoană a apărut drept subiect scandalizator pentru presă, distribuind materiale electorale la o serbare câmpenească, pe Valea Gurghiului, în judeţul Maramureş. Evenimentul de la sfârşit de vară nu este izolat, el se extinde până în Capitală, iar acest lucru în mod recent. În mod evident, deşi societatea civilă a semnalat nereguli de la litera legii, nu s-au luat măsuri coercitive.


surse: Realitatea TV , legea nr. 35/2008








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu